Партньори

Като брокер от MLS имате възможност да публикувате оферти и едностранно да предлагате компенсация към други участници в този MLS. С други думи, процентът на комисионната, който се предлага от брокера на офертата, се публикува в MLS за други съдействащи брокери. Това предложение за компенсация се счита за договорно задължение, въпреки това, то може да бъде допълнително договорено между брокерите. Тъй като предложението за компенсация, както и характеристиките на имота се съдържат в системата MLS, в интерес на брокерите е да поддържат точни и навременни данни. Брокер на MLS може да търси и извлича информация за всички оферти за имоти и всички участващи брокери. MLS системите съдържат много на брой полета с информация за характеристиките на даден имот. Тези полета са дефинирани от професионалисти в областта на недвижимите имоти, които имат познания и опит на този местен пазар, докато публичните уебсайтове за недвижими имоти съдържат само малка и непълна част от данните за предлаганите имоти.

Членовете на НСНИ упражняват своята професия при установени легитимни условия, спазват етични правила и политики, като прилагат пазарни практики, сред които работата с писмени и ексклузивни договори. Чрез членството си те имат допълнителни гаранции за коректност и професионализъм пред клиенти, партньори, институции и бизнес организации. Имат достъп при преференциални условия до специално разработена за НСНИ MLS система, чрез която компании и агенти от страната обменят професионална информация по офертите, с които работят.

Какво е MLS

MLS е Multiple Listing Service. MLS е инструмент, който помага на брокерите да намерят сътрудничество с други брокери, за да предлагат своите имоти. По този начин, вместо да работят с ограничен обем оферти, брокерите събират в една система информацията за имотите, които се предлагат. Това е система, предоставяща пакет от услуги, които брокерите на недвижими имоти използват, за да намерят подходящи оферти за свои клиенти, предлагани от други брокери, както и да достъпват и разпространяват информация в нея. Базата данни и софтуера на услугата за регистрация и публикуване на оферти се използват от агенции и брокери на недвижими имоти, за да споделят информация за имоти с други брокери, които могат да представляват потенциални купувачи, както и обратното, когато търсят брокер предлагащ имот, който е подходящ за техен клиент. Данните, съхранявани в платформата са собственост на брокера, който е подписал ексклузивен договор с клиента си.

Научи повече

Новини Виж всички

Регистрирай се за нашия бюлетин, така ще получаваш съвети и специални оферти